Участь у міжнародному фестивалі «Internatinal Vechornitsi» у рамка проєкту Erasmus + Interadis

17-18 травня 2024 року делегація Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у складі: начальника відділу міжнародних зв’язків Сергія Луканюка, завідувача Центру культури і дозвілля студентів Дмитра Павлюка, асистентки кафедри бізнесу та управління персоналом Ірини Кравчук і студентки 2 курсу економічного факультету спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Гульджахан Суванкулової, стали учасниками Міжнародного фестивалю «INTERNATINAL VECHORNYTSI» у межах проєкту ERASMUS + КА2 «INTERADIS – Інтеграція та адаптація іноземних студентів».

Вечір культур різних народів світу відбувся на базі Київського університету «КРОК». Учасниками «вечорниць» стали студенти з партнерських ЗВО, а саме: Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне), Маріупольського Державного університету, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Львівського національного університету імені Івана Франка, Сумського національного аграрного університету, Національного університету «Одеська політехніка. Серед іноземних університетів були представлені: Університет «Миколо Ромеріо» м. Вільнюс (Литва); Східно-Баварський технічний університет Амберг-Вайден (Німеччина), Університет м. Фоджія (Італія) та ін.

Учасниця від Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Гульджахан Суванкулова представляла свою країну – Туркменістан. У національному одязі Гульджахан розказала поему відомого на її батьківщині письменника Махтумкулі, а також представила глядачам унікальні відеокадри про життя у Туркменістані. Її виступ отримав гарні відгуки від всіх присутніх в залі. Наш університет вдячний організаторам та учасникам Міжнародних вечорниць.

Українські та іноземні студенти через танці, пісні, цікаві презентації, поезію та монологи демонстрували культуру різних країн світу. Кожен учасник заходу наче отримав віртуальний пульт, за допомогою якого міг за 2-3 хвилини переміститися з одного континенту на інший. Завдяки талановитим студентам гості заходу побували в Бразилії, Китаї, Індії, Бангладеші, Тунісі, Португалії, Азербайджані, Нігерії, Молдові та інших країнах.

Галерея