Презентація результатів наукового дослідження

8 жовтня 2024 року на засіданні кафедри економічної теорії, менеджменту і адміністрування відбулась публічна презентація здобувачкою вищої освіти ступеня доктора філософії Євчук Христиною-Іриною наукових результатів дисертації на тему «Організаційні механізми управління відходами аграрного сектору в умовах еколого-економічного зростання» (науковий керівник: д.е.н., проф. Білоскурський Р.Р.) та її обговорення.

Завідувачка кафедри, д.е.н., проф. Зоя ГАЛУШКА повідомила про правоможність проведення відповідного засідання, що підтверджено наявністю всіх необхідних документів: заяви, дисертаційного дослідження, наукових публікацій здобувачки, висновку наукового керівника, експертного висновку про результати перевірки на академічний плагіат рукопису дисертації. Дисертантка, Христина-Ірина Євчук, представила основні положення дисертації, обґрунтувала наукову новизну дослідження та його практичне значення. Під час обговорення дисертації учасниками засідання було поставлено багато питань щодо практичного аспекту роботи, оскільки в сучасних умовах розвитку економіки України проблема відходів, а також становлення циркулярної економіки є надзвичайно актуальною і тема становить як теоретичний, так і практичний інтерес. Гарант освітньо-наукової програми «Економіка» д.е.н., проф. Галина ПОЧЕНЧУК звернула увагу на цілковиту відповідність теми дослідження предметній області спеціальності 051 «Економіка».

В результаті обговорення та проведення презентації здобувачкою всі присутні фахівці одноголосно погодились з високою оцінкою її підготовки та рекомендацією дисертації до захисту у разовій спеціалізованій ученій раді Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Результати обговорення та проведення презентації відображено у висновку про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертації.