24 вересня 2024 року відбувся методичний семінар кафедри обліку, аналізу і аудиту на тему «Використання інструментів і платформ неформальної освіти».

Відповідно до ст.8 Закону України «Про освіту» неформальна освіта – це «освіта, яка здобувається за освітніми програмами та не передбачає присудження визнаних державою освітніх кваліфікацій за рівнями освіти, але може завершуватися присвоєнням професійних та / або присудженням часткових освітніх кваліфікацій».

Результати навчання, здобуті шляхом неформальної освіти, визнаються в Чернівецькому національному університеті на підставі затвердженого наказом №109 від 28 березня 2022 року Положення про взаємодію формальної та неформальної освіти, визнання результатів навчання (здобутих шляхом неформальної та / або інформальної освіти у системі формальної освіти).

Змістовна доповідь к.е.н., доцента Ірини Никифорак доповнилась жвавим обговоренням членами кафедри щодо таких проблем:

  1. сутність переваг розширення застосування неформальної освіти для учасників освітнього процесу за освітньою програмою «Облік і оподаткування»;
  2. напрями та можливості освітніх платформ «Prometheus», «EdEra», «Keystone», «Coursera» тощо у ракурсі застосування новітніх методів та технологій навчання для досягнення програмних результатів навчання з фахових освітніх компонент;
  3. порядок та процедури визнання результатів неформальної освіти в ракурсі відображення вимог у робочих програмах навчальних дисциплін та зарахування балів в якості результатів поточного контролю успішності.
Галерея