Методичний семінар «Про організацію та процедури захисту письмових робіт (курсових, випускних кваліфікаційних робіт) здобувачами ОП «Фінанси, банківська справа та страхування»»

14 жовтня 2022 року на кафедрі фінансів і кредиту відбувся методичний семінар, на якому виступила доцент Марусяк Н. Л. із доповіддю на тему «Про організацію та процедури захисту письмових робіт (курсових, випускних кваліфікаційних робіт) здобувачами ОП «Фінанси, банківська справа та страхування»».

Доповідачем було зазначено, що організація захисту кваліфікаційних робіт на кафедрі фінансів і кредиту відповідає Положенню про атестацію здобувачів вищої освіти та організацію роботи екзаменаційної комісії в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

У доповіді Марусяк Н. Л. детально представлено процедуру публічного захисту кваліфікаційних робіт. При оцінюванні результатів наукових досліджень студентів члени екзаменаційних комісій враховують рівень теоретичної, наукової та практичної підготовки здобувачів ОП «Фінанси, банківська справа та страхування».

Окрему увагу доповідач звернула на особливості публічного захисту курсових робіт, процедуру роботи комісії. Доцент Марусяк Н. Л. наголосила на важливості ретельного наукового супроводу досліджень студентів, який здійснюють викладачі кафедри.  

У виступі підкреслено, що курсові та кваліфікаційні роботи обов’язково підлягають перевірці на дотримання принципів академічної доброчесності, тому до захисту письмові роботи студентів допускаються за наявності довідки, яка містить інформацію про результати її перевірки на плагіат.