Зустріч з представниками УВКБ ООН у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, ознайомлення з роботою Діджитал-хабу у рамках проєкту Бізнес-інкубатор “Innovation challenge”

30 квітня  Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича з робочим візитом відвідали Кароліна Ліндхольм Біллінг, Представник УВКБ ООН в Україні, Федеріко Серсале, Голова Саб-офісу УВКБ ООН (Вінниця), та Катерина Савицька, Голова Польового офісу УВКБ ООН (Чернівці).

Понад 1,5 мільйони гривень фінансової підтримки було виділено УВКБ ООН для забезпечення функціонування Діджитал-хабу у рамках проєкту Бізнес-інкубатор “Innovation challenge” ЧНУ ім. Юрія Федьковича у співпраці з Благодійним Фондом “Рокада”.

Створення Діджитал-хабу є особливо актуальним на сьогоднішній день, адже даний цифровий простір згенерує у собі всі наявні можливості та пропозиції діджитал сфери. Основною метою створення Діджитал-хабу у рамках проєкту Бізнес-інкубатор “Innovation challenge” ЧНУ ім. Юрія Федьковича є сприяння розвитку екосистеми стартапів і підтримка підприємців-початківців у напрямі підтримки бізнес-проєктів (стартапів) на етапах їх становлення та розвитку, від розробки ідеї до її комерціалізації. 

Даний проєкт також має на меті важливу соціальну місію – допомогти внутрішньо переміщеним особам та особам, що повертаються з-за кордону покращити своє фінансове становище, здобути нову професію та швидше інтегруватися у суспільство.

 У рамках програми візиту були зустрічі представників УВКБ ООН та Благодійного Фонду «Рокада» (керівник Віктор Лащак) з ректором Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Романом Петришиним та студентами учасниками навчально-інкубаційної програми, а також ознайомлення з роботою Діджитал-хабу й створеною коворкінг зоною у головному корпусі університету.

Дякуємо УВКБ ООН та Благодійному Фонду «Рокада» за підтримку в реалізації проєкту!