Студенти економічного факультету, які навчаються у Франції, вшанували пам’ять жертв ГОЛОДОМОРУ

24-26 листопада студенти спеціальності «Менеджмент», «Маркетинг», «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь у міжнародному проекті «Uncounted», присвяченому 90-й річниці вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Протягом 3 днів студенти та активісти інформували жителів Франції про те, як 90 років тому їжа стала зброєю геноциду, оскільки її відбирали в українців до останньої крихти і розстрілом за будь-який опір. Мешканці французьких міст мали змогу побачити та спробувати спробувати їжу, яку готували українці, щоб вижити у ті страшні часи.

«Геноцид, здійснений радянським режимом, продовжує здійснюватись її наступницею –  сучасною Росією. Російські солдати розстрілюють, катують, морять голодом мирних жителів блокованих міст. Ми досі не знаємо точної кількості жертв Голодомору і скільки людей загинуло в окупованих містах нині. Жертви війни, як і Голодомору, залишаються НЕОБРАХОВАНИМИ – звідси і назва нашого проекту «UNCOUNTED» – зазначають організатори проекту.

Також 24 листопада у мерії м. Мец студенти мали можливість відвідати лекцію Рафаеля Глюксманна (депутата Європарламенту, голови спеціального комітету з іноземного втручання в демократичні процеси та віце-голови підкомітету з прав людини) на тему «Війна в Україні: які виклики для Європейського Союзу? “

https://www.republicain-lorrain.fr/culture-loisirs/2022/11/28/conference-guerre-en-ukraine-quels-enjeux-pour-l-union-europeenne-organisee-par-jecj-lorraine-gpso