Виїзні практичні заняття – необхідний елемент якісної підготовки здобувачів вищої освіти

Професорсько-викладацький склад кафедри бізнесу та управління персоналом економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича йде в ногу із часом, активно використовуючи сучасні методики викладання своїх дисциплін. Так, в рамках навчальної дисципліни «Вступ у спеціальність» для першокурсників спеціальностей 051 «Економіка»  та 076  «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» було проведено виїзне практичне заняття під час якого студенти відвідали Буковинську сироварню у селі Михайлівка Глибоцької ОТГ.

Нині сироварня, де директором Володимир Білоус, постачає у торгову мережу до десяти видів високоякісних продуктів, зокрема твердих сирів, вершків, пастеризованого молока. До слова, останнього, сироварня входить до кооперативу «Добрі Ґазди», власниками якого є понад 30 мешканців Михайлівки та навколишніх сіл  Глибоцької ОТГ.  За короткий термін бренд «Добрі Ґазди» знайшов своїх прихильників уже не тільки на Глибоччині, а й у Чернівцях та за межами Буковини. У кооперативі “Добрі Ґазди” не збираються зупинятись на досягнутому та мають великі плани на майбутнє. Зокрема планують опанувати технології виготовлення кефіру та йогурту.

Студенти отримали можливість побачити основні кроки підприємця: від генерування ідеї бізнесу до його започаткування та ведення, зрозуміти, що таке «кооператив», які функції виконує підприємець; зануритись у світ підприємництва; отримати прості навички управління власними фінансами Подібні заняття у місцях професійної сили вже з першого курсу збагачують  багаж «Soft і Hard skills»

Студенти проявили високу зацікавленість, із захопленням слухали унікальні факти з історії створення кооперативу «Добрі Ґазди», ставили багато запитань.

Було цікаво, інформативно, пізнавально та смачно! Далі буде!:))

Галерея