Для студентів економічного факультету спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (першого (бакалаврського) рівня освіти), ОП «Економіка та організація бізнесу» в лабораторії кафедри хімії та експертизи харчової продукції інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ відбулося надзвичайно цікаве бінарне практичне заняття в рамках вивчення навчальних дисциплін «Товарознавство та товарна експертиза» (гр. 376 і 376-2) та «Проєктний аналіз» (гр. 431 та 476). Заняття було проведено викладачами кафедри бізнесу та управління персоналом спільно з кафедрою хімії та експертизи харчової продукції.
Бінарне практичне заняття для студентів 3 курсу розкрило тему: «Контроль якості харчових продуктів», на якому викладач наголосила на необхідності проведення експертизи харчових продуктів з метою отримання споживачами достовірної інформації про їх якість та споживчі властивості та охарактеризувала особливості маркування харчової продукції, умови її зберігання та товаропросування. Для студентів 4 курсу були розкриті методи оцінювання якості продукції лабораторними способами та наочно було проведено ряд практичних дослідів щодо визначення якості та складу ряду харчових продуктів (масла вершкового, маргарину, молока, соків, солодких газованих напоїв, меду та ін.). Зокрема, було визначено кислотність солодких газованих напоїв та соків, вміст вологи у меді та крупах, склад масла вершкового, якість молока за переліком з 8 показників, свіжість яєць та інші дослідження.
Наостанок усі присутні змогли протестувати свої органолептичні здібності шляхом розпізнавання ароматів різних ароматичних і смакових додатків, що використовуються у харчовій промисловості.
Висловлюємо щиру вдячність лектору кафедри хімії та експертизи харчової продукції к.х.н, асистенту Семі Оксані Василівні за практичні досліди та можливість наочно долучитися до експертизи та вимірювання лабораторними методами якості продукції, що надзвичайно важливо для засвоєння програмних результатів навчання за ОП «Економіка та організація бізнесу